‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 

Bekijk dit in je browser

Pieter Stenger benoemd tot bestuurder nieuwe regio-organisatie Rijn en Duin
Pieter Stenger is benoemd tot bestuurder van coöperatie Rijn en Duin, de nieuwe multidisciplinaire regio-organisatie voor de eerstelijnszorg in Zuid-Holland Noord. Lodi Hennink is benoemd tot voorzitter van de raad van commissarissen. Beide benoemingen gaan in op 1 januari, het moment waarop Rijn en Duin formeel van start gaat.
Investeren in een ongewisse toekomst
Volgens hoogleraar Jan-Kees Helderman zijn we op weg naar een nieuw soort verzorgingsstaat: de sociale investeringsstaat. Een onontkoombaar proces, omdat onze oude verzorgingsstaat onhoudbaar was geworden. De transitie van Rijksoverheidstaken naar de gemeenten was hierbij noodzakelijk. “Je moet doen wat nodig is en dat kan alleen lokaal.”
Stimuleringssubsidie voor opleiden VS en PAin de huisartsenzorg cohort 2023
De vraag naar zorg stijgt en verandert de komende jaren. De huisarts kan die zorg niet alleen opvangen. Hiervoor heeft de huisarts een team om zich heen nodig. De inzet van de verpleegkundig specialist en physician assistant biedt huisartsen de mogelijkheid om zich meer te concentreren op andere taken. Het is voor huisartsen een manier om de eigen werklast te sturen. Door het werk anders te organiseren geeft een huisarts niet alleen taken weg maar kan er zelf ook weer nieuwe uitdagingen bij krijgen.
Sterk sociaal domein als basis voor brede welvaart
Het kabinet zet in op brede welvaart, om te investeren in het Nederland van de toekomst. Brede welvaart omvat alles wat mensen van waarde vinden. Dus niet alleen materiële welvaart, maar ook zaken als gezondheid, onderwijs, milieu en leefomgeving, sociale cohesie, persoonlijke ontplooiing en veiligheid. Professionals in het sociaal domein kunnen hierin een belangrijke rol spelen. Daarin moet dus worden geïnvesteerd. Maar op de vraag wat die investering oplevert is nog niet zo eenvoudig antwoord te geven.
Het tweede huis voor de mensen in de buurt
De hedendaagse kerk hoort veel meer te zijn dan alleen een gebedshuis, is de opvatting van dominee Jurjen ten Brinke. Het is een huis dat voor verbinding in de wijk zorgt. Een verzamelplaats die open staat voor iedereen, gelovig of niet, en die activiteiten organiseert waarin iedereen kan participeren. “We zijn niet voor maar van de buurt.”

De Eerstelijns App

MELD JE AAN VOOR ONZE GRATIS APP

Blijf snel en makkelijk op de hoogte van het actuele nieuws in de eerstelijnszorg en het sociaal domein. Lees het magazine nu digitaal in de app. Je luistert een podcast wanneer en waar het jou uitkomt en je bent als eerste op de hoogte wanneer een nieuwe training, masterclass of webinar aangekondigd wordt.

Én wanneer jij werkzaam bent in de eerstelijnszorg, dan maak jij gratis gebruik van de app met toegang tot alle premium artikelen! Abonneer je nu via onze website en download de app.

De Eerstelijns app: makkelijk, snel en actueel!

Iemand anders inschrijven voor de nieuwsbrief? Klik dan hier
Klik hier om uit te schrijven

De Eerstelijns
Postbus 30223
3001 DE Rotterdam